Був прорив морської блокади: як ситуація в Одесі та області вранці 22 вересня

Після атаки на Білгород-Дністровський: як минула ніч в Одесі та області сьогодні.

Після атаки на Білгород-Дністровський: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: Олександр Кубраков/Facebook

Події
22 вересня 2023 08:06

Ніч з 21 на 22 вересня на Одещині пройшла без сигналу повітряної тривоги та без обстрілів. Але напередодні ввечері було чергове нагадування від ворога про те, що війна триває.

Тим часом вантажний корабель Resilient Africa з 3000 тоннами зерна на борту пройшов з українського порту до турецької протоки тимчасовим "гуманітарним коридором". Як повідомляє Reuters, 21 вересня турецьке вантажне судно Resilient Africa з українським зерном на борту прибуло до протоки Босфор. Цього тижня корабель вийшов із українського порту Чорноморськ. Він став першим вантажним кораблем із зерном з України, який зміг увійти до Чорного моря і вийти з нього тимчасовим "гуманітарним коридором".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіла в ефірі телемарафону керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, Росія вивела у Чорне море усі свої десантні кораблі з кримських пунктів базування та передислокувала їх до російських, "побоюючись атак з боку Сил оборони України".

"У Чорному морі корабельне угруповання продовжує маневрувати в тому ж районі, який вважає для себе відносно безпечним зараз, тяжіючи до східного узбережжя Криму в напрямку Новоросійська. До речі, великі десантні кораблі перебазовані вже в ті базування, суто російські, вони вже не довіряють кримським 10 кораблів, катерів на чергуванні в Чорному морі, один закриває надводну обстановку в Азовському, але час від часу ворог "виводить на прогулянку", так би мовити, той самий "Циклон", який вони ввели до складу флоту, не провівши його нормальних випробувань, ані ходових, ані вогневих", – повідомила Гуменюк.


Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах