Через обстріл кордону Одеської області НАТО посилило авіабазу в Румунії

Через обстріл кордону Одеської області НАТО посилило авіабазу в Румунії.

Через обстріл кордону Одеської області НАТО посилило авіабазу в Румунії. Фото: facebook.com/NATO

Події
23 вересня 2023 17:08

Після російських ударів по портовій інфраструктурі Ізмаїла, Рені та Кілії на Одещині НАТО посилило авіабазу в Румунії літаками F-16. Про це повідомляє пресслужба НАТО.

Для посилення патрулювання повітряного простору НАТО в Чорноморському регіоні на авіабазу Фетешті в Румунії 22 вересня прибули чотири винищувачі F-16 ВПС США.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Оскільки Росія продовжує свою жорстоку агресивну війну проти України, ми стали свідками низки ударів по українській інфраструктурі дуже близько до території НАТО. Ми зберігаємо пильність і перебуваємо в тісному контакті з членами Альянсу в регіоні", - зазначив виконувач обов'язків представника НАТО Ділан Уайт.

Нагадаємо, що під час атаки на порт Ізмаїл Одеську область у ніч проти 4 вересня російські дрони впали на територію Румунії.

У Міноборони Румунії прокоментували атаку шахедів. "Атаки російських безпілотників не становили будь-якої прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії", – сказано у його повідомленні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах