Військовий аналітик розповів, як РФ використовує повітряний простір Румунії для обстрілу Одеської області

Військовий аналітик розповів, як РФ використовує повітряний простір Румунії для обстрілу Одеської області.

Військовий аналітик розповів, як РФ використовує повітряний простір Румунії для обстрілу Одеської області. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
26 вересня 2023 17:05

Під час спроб атакувати Ізмаїльський район Одеської області РФ використовує повітряний простір Румунії для того, щоб дрони могли безперешкодно досягати об'єктів поразки. Про це на брифінгу Media Center Ukraine – Odesa повідомив військово-політичний аналітик групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Перший момент проблематики півдня Одеської області полягає в тому, що він дійсно менш захищений на відміну від міста та прилеглих до нього районів. Румунія, як відомо, туди стягує більшу кількість військових, але як вона допомагатиме, чи збиватиме вона дрони, не знаю", – зазначив експерт.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Аналітик зазначив, що таку ж тактику росіяни застосовували з ракетами "Калібр" морського базування: запускали їх по центральних або західних областях, використовуючи повітряний простір Молдови.

Олександр Коваленко наголосив, що ППО в Одесі дуже якісне, проте українські військові не можуть збивати ракети "Онікс" через відсутність відповідної системи протиповітряної оборони. На даний момент комплекс, який може знищувати ці повітряні цілі, є лише в Київській області, тому було б дуже добре, якби міжнародні партнери передали нам саме таку установку для захисту.

Нагадаємо, вночі над Одеською областю збили десять ударних безпілотників. На жаль, не обійшлося і без прильотів. Постраждали двоє людей. Пошкоджено складські приміщення, близько 30 фур, з яких шість повністю згоріли, та будівля пункту пропуску "Орлівка". На даний момент у міжнародному пункті пропуску проводять стабілізаційні заходи. Пропускні операції призупинили. Водіям радять обирати для перетину кордону інші напрямки, наприклад автомобільний пункт пропуску "Рені".

За фактом цього обстрілу прокуратура відкрила досудове розслідування.

У Міністерстві оборони Румунії заявили, що засуджують атаку Росії по припортовій інфраструктурі Одеської області, зокрема по поромній переправі через Дунай, розташованій між українським пунктом пропуску "Орлівка" та румунським пунктом пропуску "Ісакча".

"Міністерство у режимі реального часу відстежувало ситуацію в повітрі у районі державного кордону під час атак Росії минулої ночі на деякі об’єкти та елементи української цивільної інфраструктури. Ми рішуче засуджуємо ці невиправдані та незаконні напади", – йдеться у заяві румунського оборонного відомства, опублікованій у соціальній мережі X (Twitter)

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах