Уночі РФ знову атакувала Одеську область ударними безпілотниками

Уночі РФ знову атакувала Одеську область ударними безпілотниками.

Уночі РФ знову атакувала Одеську область ударними безпілотниками. Фото ілюстративне: depositphotos.com

Події
28 вересня 2023 09:25

Уночі з 27 на 28 вересня в Одеській області чотири години 27 хвилин, з 23:05 до 03:32, лунав сигнал повітряної тривоги. Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що окупанти знову атакували Одеську область ударними безпілотниками.

Наші Сили протиповітряної оборони чудово попрацювали. Обійшлося без прильотів та руйнувань. Постраждалих немає. Зафіксували лише кілька осередків спалаху сухої трави внаслідок падіння уламків "Шахедів".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У пресслужбі Повітряних Сил ЗС України повідомили, що в ніч проти 28 вересня російські окупанти атакували 44 ударними БПЛА Shahed-136/131 з південно-східного напрямку (район Приморсько-Охтарськ – РФ, мис Чауда – тимчасово окупована територія Криму).

Силам та засобам Повітряних Сил у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України вдалося знищити 34 "Шахеди", зокрема, як повідомили у пресслужбі Сил оборони півдня України, три дрони збили над Одеською областю. До відбиття атаки залучили винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Також протягом доби 27 вересня знищили шість розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня ("Орлан", "Зала" та "Суперкам").

За інформацією Військово-Морських Сил України, станом на 07:00 28 вересня в акваторії Чорного моря перебувають два ворожі кораблі. Ракетоносіїв у тому числі немає. О 09:13 Сили оборони півдня України повідомили, що корабельне угруповання ворога в Чорному морі збільшилося до семи кораблів, зокрема окупанти вивели в море надводний ракетоносець "Циклон", споряджений вісьмома "Калібрами".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах