На Одещині чиновник рибпатруля попався на корупції

На Одещині чиновник рибпатруля попався на корупції.

На Одещині чиновник рибпатруля попався на корупції. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
28 вересня 2023 16:51

На Одещині СБУ викрила у хабарництві начальника управління державного агентства меліорації та рибного господарства. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

За версією слідства, чиновник налагодив корупційну схему отримання хабарів з фізичних та юридичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність у сфері рибного господарства на території регіону.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Правоохоронці задокументували факт вимагання чиновником неправомірної вигоди від керівника аграрно-рибогосподарського кооперативу. За безперешкодне здійснення діяльності на одному з озер Ізмаїльського району зловмисник вимагав щомісячну "данину" в розмірі 240 тисяч гривень. В якості посередників він залучив своїх підлеглих. У разі відмови порушник погрожував підприємцю "знищити" його бізнес шляхом складання фіктивних протоколів щодо порушення правил вилову промислової риби та використання озера.

На Одещині чиновник рибпатруля попався на корупції.На Одещині чиновник рибпатруля попався на корупції. Фото: t.me/SSU_Odesa

Оперативники спецслужби задокументували факт здирництва та отримання "авансу". Зловмисник попався на гарячому після отримання чергового "траншу". Йому повідомили про підозру за частиною третьою статті 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем") Кримінального кодексу України.

Наразі родовжуються слідчі дії щодо встановлення всіх причетних до функціонування протиправної схеми.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах