Отримай відповідь: яку кількість людей можуть вмістити бомбосховища Одеси

Отримай відповідь: яку кількість людей можуть вмістити бомбосховища Одеси.

Отримай відповідь: яку кількість людей можуть вмістити бомбосховища Одеси. Фото ілюстративне: sud.ua

Події
29 вересня 2023 19:54

Станом на 28 вересня в Одеській області працюють 2 453 укриття: 923 з них – профільні захисні споруди, а 602 – протирадіаційні укриття. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів директор департаменту цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської ОВА Сергій Готко.

З початку повномасштабної війни в області проходить масштабна робота із забезпечення укриттів. Наразі завдяки облаштуванню підвалів та споруд подвійного призначення, таких як паркінги, у регіоні функціонують 2 453 укриття: у деяких із них ще не завершили ремонт, проте більшість працює.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомив начальник управління організації заходів цивільного захисту головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Сергій Маслянко, 1 993 укриття найпростіші.

"Кожний квартал ми проводимо інспекцію захисних споруд. Основні проблеми – незадовільний технічний стан несучих конструкцій, відсутність вентиляції, альтернативного виходу. Мета – 100% забезпечення укриттями людей. І найближчим часом інформація про всі працюючі споруди буде доступна у мобільному додатку "Дія", – додав чиновник.

За словами начальника управління з питань цивільного захисту департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради Володимира Харіщака, загалом в Одесі працюють 353 захисні споруди всіх форм власності, з яких 85 – у комунальній власності. За останні три місяці місткість укриттів вдалося збільшити втричі – зараз у них можуть сховатися 460 тисяч людей.

Наразі у пріоритеті міської ради забезпечити укриттями навчальні заклади. У 110 установах укриття працюють, ще у 57 тривають ремонтні роботи. З міського бюджету на ремонт бомбосховищ у навчальних закладах цього року виділили понад 325 мільйонів гривень, а на облаштування укриттів у комунальних спорудах – 40 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах