Чиновника Одеської міськради підозрюють у привласненні понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів

Чиновника Одеської міськради підозрюють у привласненні понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів.

Чиновника Одеської міськради підозрюють у привласненні понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів. Фото: od.npu.gov.ua

Події
30 вересня 2023 14:00

Чиновнику Одеської міської ради оголосили про підозру у присвоєнні понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Таку суму керівник одного з управлінь витратив під час закупівлі медичних генераторів кисню для потреб Одеської міської лікарні №8 у період пандемії COVID-19.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Достовірно знаючи, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, операції із ввезення та постачання таких медичних приладів звільняються від сплати ПДВ та ввізного мита, чиновник свідомо перерахував підряднику повну суму виграного ним тендеру – 14,1 мільйона гривень, з яких понад два мільйони – ПДВ.

Чиновника Одеської міськради підозрюють у привласненні понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів.Чиновника Одеської міськради підозрюють у привласненні понад двох мільйонів гривень бюджетних коштів. Фото: od.npu.gov.ua

Зловмиснику повідомили про підозру у присвоєнні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах у складі організованої групи (частина п'ята статті 191 Кримінального Кодексу України).

Фігуранту загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах