До Одеси з неоголошеним візитом прибув голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель

До Одеси з неоголошеним візитом прибув голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

До Одеси з неоголошеним візитом прибув голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Скриншот відео: X/Josep Borrell Fontelles

Події
30 вересня 2023 22:03

В Одесі побував Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель. Про це 30 вересня повідомив сам політик на своїй сторінці у Twitter.

В рамках візиту Боррель записав відеозвернення зі Спасо-Преображенського собору, зруйнованого внаслідок атаки РФ 23 вересня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Одеса – прекрасне історичне місто. Вона має бути в заголовках новин завдяки своїй яскравій культурі та духу. Натомість вона потрапляє в новини як частий об'єкт путінської війни. ЄС підтримує стабілізацію об'єктів, які зазнали варварської руйнації з боку Росії", – зазначив представник ЄС.

Також Жозеп Боррель повідомив, що приїхав до Одеси, щоби продемонструвати Україні підтримку ЄС в її боротьбі за територіальну цілісність.

"Сьогодні рік, як частина української території – Донбас, Луганська та Херсонська області, Запоріжжя – були незаконно анексовані Росією. Так само, як Крим незаконно анексували раніше. І я тут, в Одесі, щоб продемонструвати, як ми підтримуємо Україну з нашої військовою підтримкою, економічною підтримкою, політичною та дипломатичною активністю, щоб досягти миру, але справедливого миру, який зберігає територіальну цілісність та незалежність", – наголосив політик.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах