Обдурив дев'ять містян: в Одесі шахрай із СІЗО продавав неіснуючі ліхтарі

Обдурив дев'ять містян: в Одесі шахрай із СІЗО продавав неіснуючі ліхтарі.

Обдурив дев'ять містян: в Одесі шахрай із СІЗО продавав неіснуючі ліхтарі. Фото ілюстративне: dnpr.com.ua

Події
02 жовтня 2023 12:15

В Одесі правоохоронці викрили ув'язненого СІЗО, який обманював громадян, продаючи неіснуючі освітлювальні прилади. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Так, 26-річний зловмисник, який раніше був судимий за розбій та грабіж, а минулого року потрапив під варту за звинуваченням у крадіжці, наприкінці вересня за допомогою мобільного телефону розмістив на одному з інтернет-сайтів оголошення про продаж по 500 гривень ліхтарів. яких, звісно ж, не мав.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За три дні на повідомлення відгукнулися дев'ять місцевих жителів. Переписуючись з ними через месенджер, зловмисник запевнив людей у наявності пристроїв освітлення та можливості їх відправлення поштою за повної передоплати. Повіривши "продавцю", громадяни погодилися та перерахували гроші на його абонентський номер. Загалом правопорушник отримав від потерпілих 4 500 гривень, після чого перервав зв'язок.

Під час обшуку за місцем знаходження фігуранта правоохоронці вилучили чернові записи та смартфон із SIM-картою, з якою він чинив протиправні дії. Чоловікові про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Такий злочин кваліфікується за частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України та карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51 000 до 68 000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі терміном до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам, що купувати товар можна лише за умови післяплати або у перевірених продавців.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах