Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа

Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа - фото

Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа - фото

Події
03 жовтня 2023 20:49

Хоч би як довго не тривало бабине літо, прохолодні вечори й багряне листя нагадують, що осінь не лише в календарі, а й у прогнозі погоди. Тож діставайте з шафи теплий плед і потіште себе чимось смачненьким й оригінальним. А головне — на швидку руку. 

Спеціально для комфортних вечорів, коли за вікном похмуро й дощ, а вдома затишно й світло, бренд-шеф одеської мережі супермаркетів «Обжора» Василь Яким підготував рецепти страв – на будь-який настрій і вподобання. 

Зберігайте та готуйте вдома смакоту ресторанного рівня. 

1. Копчений лосось з овочами на грилі

Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа фото 1Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа фото 1

Ми вже звикли бачити копчений лосось у парі із суші чи ролами або ж у салатах. Але ця риба просто чудова для запікання, надзвичайно смачна та корисна. Копчений лосось з овочами на грилі — цікавий варіант для романтичної вечері у п’ятницю після напруженого робочого тижня. 

Час приготування: 25 хв.

Що потрібно для страви: 

  • 2 філе копченого лосося;
  • 1 цибуля;
  • 1 цукіні;
  • 1 червоний солодкий перець;
  • сік 1 лимона;
  • олія для маринування;
  • сіль та перець до смаку.

Готуємо страву:

Залийте філе маринадом з соку лимона, олії, солі та перцю, й залиште на 10-15 хв. У цей час наріжте цибулю кільцями, цукіні — пластинками, а червоний солодкий перець — смужками. 

Розігрійте гриль. Викладіть мариновані філе, цибулю, цукіні й перець на решітку. Готуйте лосось та овочі по 3-4 хвилини з кожного боку або до готовності риби.

Страву подавайте зі свіжою зеленню й смакуйте, поки гаряча. 

2. Гриби «По-одеськи» з квасолею

Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа фото 2 1Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа фото 2

Гриби й квасоля — це продукти, які, напевно, найбільше асоціюються з осінню. З ними готують густі наваристі супи, запіканки, консервують на зиму. А як щодо окремої страви, ще й з одеським колоритом? Таки записуйте рецепт від Василя Якима! 

Час приготування: 30 хв.

Що потрібно для страви: 

  • 500 г грибів;
  • 2 чашки квасолі;
  • 1 цибуля;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль та перець до смаку;
  • олія для смаження;
  • свіжа зелень для прикрашання: петрушка, кріп.

Готуємо страву:

Попередньо замочіть та відваріть квасолю. Наріжте гриби, а також дрібно — цибулю й часник. Змастіть розігріту пательню олією й обсмажте цибулю з часником до золотавого кольору. Додайте гриби та готуйте на сковороді, доки вони не втратять більшу частину вологи. Тоді вкиньте варену квасолю та смажте ще кілька хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку.

Подавайте страву зі свіжою зеленню. Гриби з квасолею «По-одеськи» можуть бути як окремою стравою, так і поживним гарніром. 

3. Гарбузовий крем-суп

Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа фото 3 2Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа фото 3

Ніжна ароматна страва, яка подобається навіть тим, хто не любить гарбуз. Так-так, це можливо! Вершковий насичений крем-суп зігріє зсередини та наситить, не обтяжуючи шлунок. 

Час приготування: 40 хв.

Що потрібно для супу:

  • 500 г гарбуза;
  • 1 цибуля;
  • 2 картоплини;
  • 1 л овочевого бульйону;
  • сіль та перець до смаку;
  • 2 ст. л вершків;
  • олія для смаження. 

Готуємо страву:

Наріжте очищені гарбуз та картоплю невеликими кубиками, дрібно – цибулю. У розігріту й змащену олією глибоку сковорідку всипте цибулю, готуйте до золотавого кольору. Додайте гарбуз і картоплю й смажте ще кілька хвилин. Залийте овочевим бульйоном, посоліть і поперчіть та варіть до готовності. Збийте блендером до однорідної маси, додайте трохи вершків для надання супу кремового смаку. 

Подавайте страву разом із вершками. 

4. Гарбузовий медовик 

Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа фото 4 3Оригінальні страви для комфортних осінніх вечорів: швидкі рецепти від популярного одеського бренд-шефа фото 4

І наостанок — солоденьке! Чудова осіння альтернатива десертам, у яких багато цукру. Медовик, зрозуміло, готуємо з медом, що багатий на фруктозу, та гарбузом, що містить каротин, корисні вітаміни й антиоксиданти. 

Час приготування: 30 хв.

Що потрібно для медовика:

  • 500 г гарбуза;
  • 200 г меду;
  • 2 яйця;
  • 150 г масла;
  • 1 ч. л кориці;
  • 1 ч. л медовухи — за бажанням можна використовувати лише мед;
  • 300 г борошна; 
  • 1 ч. л соди.

Готуємо десерт:

Розігрійте духовку до 180 °C та підготуйте форму для запікання. А тим часом натріть гарбуз на тертушці й змішайте з медом, яйцями, розтопленим маслом, корицею та медовухою. Помішуючи, поступово додайте борошна та негашеної соди, ще раз добре перемішайте. Налийте тісто у форму й поставте запікатися на 25-30 хв. 

Готовність пирога перевірте за допомогою ножа чи зубочистки — проштрикніть зубочисткою тісто і витягніть паличку – якщо на ній не налипло тісто, пиріг готовий. 

Смакуйте до кави, чаю або глінтвейну (все ж таки осінь на дворі!). 

Проведіть осінь із гарним настроєм разом з «Обжорою» — тут на вас чекає привітний персонал, готовий завжди допомогти, море цікавезних заходів для дітей і дорослих та дещо більше, ніж просто великий асортимент свіжих товарів на будь-який смак. 

Завітайте до найближчої до роботи чи домівки «Обжори»!

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах