На Одещині затримали іноземця, який переправляв призовників до Румунії

На Одещині затримали іноземця, який переправляв призовників до Румунії.

На Одещині затримали іноземця, який переправляв призовників до Румунії. Фото: facebook.com/Odessaborderguard

Події
05 жовтня 2023 13:51

Одеські поліцейські затримали 35-річного іноземця, який незаконно переправляв чоловіків призовного віку до Румунії через Молдову. Про це повідомили у пресслужбі Одеського прикордонного загону.

Так, сирієць, який ще до початку повномасштабної війни прибув до України з метою навчання і не мав українського громадянства, підшукував охочих виїхати за кордон серед своїх знайомих та виконував роль так званого "гіда до кордону".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Для більш ефективного функціонування свого "бізнесу" чоловік залучив спільника, який консультував військовозобов'язаних щодо подальшого життя в одній із країн ЄС.

На Одещині затримали іноземця, який переправляв призовників до Румунії.На Одещині затримали іноземця, який переправляв призовників до Румунії. Фото: facebook.com/Odessaborderguard

У пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області повідомили, що порушник попався на гарячому. В обумовлений час "переправник" зустрівся в Хаджибейському районі з ухилянтом і повіз його трасою Одеса – Кучурган у бік пункту перетину державного кордону. Дорогою до однієї з АЗС клієнт розрахувався з водієм, віддавши йому 11 тисяч доларів, проте їхній подальшій подорожі перешкодили правоохоронці.

Відео: facebook.com/Odessaborderguard

Поліцейські затримали іноземця і вилучили у нього отримані від призовника кошти, мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

На Одещині затримали іноземця, який переправляв призовників до Румунії.На Одещині затримали іноземця, який переправляв призовників до Румунії. Фото: facebook.com/Odessaborderguard

Фігуранту повідомили про підозру за частиною третьою статті 332 ("Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню радами, вказівками, наданням коштів або усуненням перешкод, вчинених організованою групою з корисливих мотивів") Кримінального кодексу України. За скоєне порушнику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Наразі підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Правоохоронці вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу, а також встановлюють коло осіб, причетних до злочину. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах