Суд виніс вирок одеситу, який зіграв роль "військкома" у пропагандистському ролику для росТБ

Суд виніс вирок одеситу, який зіграв роль "військкома" у пропагандистському ролику для росТБ.

Суд виніс вирок одеситу, який зіграв роль "військкома" у пропагандистському ролику для росТБ. Фото: t.me/SSU_Odesa

Події
07 жовтня 2023 15:45

Суд виніс вирок одеситу, який на замовлення російських телеканалів знявся у постановочному ролику. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

За даними слідства, фігурант погодився на пропозицію свого знайомого знятися у провокаційному відео про перебіг мобілізації в Україні. За вісім тисяч гривень він зіграв у ролику роль військкома місцевого центру комплектування, де розповідав, як змушений полювати на чоловіків призовного віку, щоб самому уникнути мобілізації.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Цей фейковий сюжет показали в ефірі російського РЕН-ТВ, після чого його звідти підхопили понад 20 пропагандистських інформаційних ресурсів, зокрема й найбільші федеральні телеканали.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав порушника винним за частиною першою статті 111-1 Кримінального кодексу України ("Організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованих на її підтримку та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України"). З огляду на щире покаяння обвинуваченого йому призначили покарання у вигляді семи років позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах