На Одещині підприємці намагалися незаконно отримати 38 мільйонів гривень відшкодування

На Одещині підприємці намагалися незаконно отримати 38 мільйонів гривень відшкодування.

На Одещині підприємці намагалися незаконно отримати 38 мільйонів гривень відшкодування. Фото: esbu.gov.ua

Події
07 жовтня 2023 19:49

На Одещині запобігли безпідставному відшкодуванню податку на додану вартість (ПДВ) підприємцям. Про це повідомили у пресслужбі Бюро економічної безпеки.

Так, два підприємства, зареєстровані на території Одеської області, подали податкові декларації за червень поточного року та запросили відшкодувати з бюджету 38 мільйонів гривень ПДВ.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Необхідність відшкодування підприємці пояснили тим, що раніше придбали взуття та одяг для подальшого продажу, проте на момент подання звітності цей товар не реалізували.

Речі для продажу фігуранти нібито купували в імпортерів, зареєстрованих у Західній Україні, але документально залишки продукції на складах підприємці не підтвердили.

Аналітики Бюро економічної безпеки встановили, що за фактом згадані товари не купували та не продавали. До Державної податкової служби в Одеській області направили листи-рекомендації щодо проведення позапланових виїзних перевірок підприємств. Унаслідок цих перевірок висновки аналітиків підтвердилися. На порушників склали відповідні акти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах