Офтальмолог інституту Філатова в Одесі намагалася допомогти ухилянту уникнути армії

Офтальмолог інституту Філатова в Одесі намагалася допомогти ухилянту уникнути армії.

Офтальмолог інституту Філатова в Одесі намагалася допомогти ухилянту уникнути армії. Фото: amnu.gov.ua

Події
09 жовтня 2023 09:50

Приморський суд Одеси визнав винною лікаря-офтальмологіню поліклініки державної установи "Інститут очних хвороб та тканинної терапії імені Філатова НАМН України", яка за 5 000 доларів хотіла "допомогти" ухилисту. Про це стало відомо із матеріалів справи.

За ці гроші вона поставила військовозобов'язаному чоловікові діагноз "глаукома обох очей", який дає право на відстрочку від військової служби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За матеріалами справи, наприкінці квітня до лікаря звернувся чоловік, який бажав перевірити зір. Медик запропонувала йому у разі отримання повістки про виклик для проходження військово-лікарської комісії на стан придатності до військової служби та подальшого проходження військової служби у лавах Збройних сил України скласти за гроші акт обстеження здоров'я, в якому буде вказано діагноз із хворобою, яка дає право на отримання відстрочки від призову.

Чоловік отримав повістку та звернувся до лікаря. Вона склала та отримала гроші, але її затримали. Гроші конфіскували.

Свою провину жінка приховувати не стала і ще на етапі розслідування уклала угоду з прокурором про визнання провини в обмін на пом'якшення вироку. У результаті лікар лише заплатить штраф у розмірі 8500 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах