Тренер з Одеси зібрав із учнів гроші, щоб закрити свій кредит у банку

Тренер з Одеси зібрав із учнів гроші, щоб закрити свій кредит у банку.

Тренер з Одеси зібрав із учнів гроші, щоб закрити свій кредит у банку. Фото: od.npu.gov.ua

Події
09 жовтня 2023 14:08

41-річний тренер з Одеси зібрав із батьків своїх учнів 500 тисяч гривень на збори у літньому спортивному таборі, але натомість закрив на ці гроші свій кредит у банку. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

На початку липня чоловік пообіцяв юним спортсменам провести тренувальні збори у дитячому літньому таборі в іншій області. В оплату, за словами зловмисника, входило двотижневе проживання дітей у закладі, окремо батькам потрібно було сплатити квитки на місце призначення. Довіряючи тренеру, сім'ї маленьких спортсменів, не вагаючись, передавали йому гроші особисто чи на банківську картку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Майже все літо діти провели, сподіваючись на яскравий відпочинок у таборі, а в серпні наставник повідомив, що поїздка не відбудеться. Не дочекавшись ні обіцяних зборів, ні повернення коштів, двадцять одеситів звернулися до поліції.

Шахраю повідомили йому про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, вчиненої повторно, що завдало значної шкоди. Тепер йому загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до три роки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах