На Одещині дозволили ловити раків, але є нюанси

На Одещині дозволили ловити раків, але є нюанси.

На Одещині дозволили ловити раків, але є нюанси. Фото: rybalka.com

Події
09 жовтня 2023 17:09

З вівторка, 10 жовтня, на Одещині дозволяється промисловий та аматорський вилов раків у Дністровському лимані, річці Дністер, рукаві річки Турунчук, озерах заплави Дністра та Кучурганському водосховищі. Про це повідомляє Одеський рибоохоронний патруль.

Відповідно до Правил аматорського та спортивного рибальства одній особі на добу можна зловити 30 раків на водоймах загального користування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Лов забороняється пастками всіх типів і конструкцій, за винятком раколовок конструкції "хапка". Вона має бути діаметром понад 70 сантиметрів і кроком осередку понад 22 міліметри. Дозволяється використання однієї раколовки на рибалку.

Крім того, забороняється вилов раків у темний час доби (пізніше години від заходу сонця і раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Мінімальний розмір раку, який можна ловити рибалкам у внутрішніх водоймищах, становить 10 сантиметрів.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування збитків, завданих рибному господарству. За один незаконно виловлений рак компенсація – 3332 гривень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах