РФ систематично обстрілює напрямок гуманітарного коридору біля Зміїного

РФ систематично обстрілює напрямок гуманітарного коридору біля Зміїного.

РФ систематично обстрілює напрямок гуманітарного коридору біля Зміїного. Фото: facebook.com/donbassrealii

Події
11 жовтня 2023 16:15

Російська Федерація систематично обстрілює напрямок гуманітарного коридору поряд з островом Зміїний на Одещині. Про це повідомляє начальниця координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк на сьогоднішньому брифінгу в Media Center Ukraine – Ukrinform.

Так, за останні тижні Росія часто скидають керовані авіабомби навколо острова Зміїний до місць, де зосереджено рекомендовані морські транспортні шляхи для цивільних суден.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Гуменюк, корабельну активність російська армія біля острова Зміїного виявляти не може, тож запускає тактичну авіацію.

"Ворог останніми днями, навіть тижнями, дуже системно тероризує цей напрямок тактичною авіацією, скидаючи керовані авіабомби в місця, де зосереджена прокладка рекомендованих морських транспортних шляхів навколо острова Зміїний. І особливість течій така, що скинуті керовані авіабомби можуть призвести до детонації" зазначила голова пресцентру.

При цьому гуманітарний коридор функціонує, хоч загроза залишається високою. Сили оборони забезпечують компонент безпеки у територіальному морі України.

Нагадаємо, що з початку дії гуманітарного коридору по ньому пройшли понад 20 торгових судів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах