В одеські магазини завезли небезпечну каву: якщо її пити, то можна впасти в кому (оновлено)

В одеські магазини завезли небезпечну каву: якщо її пити, то можна впасти в комусь.

В одеські магазини завезли небезпечну каву: якщо її пити, то можна впасти в комусь. Фото: odesa.consumer.gov.ua

Події
12 жовтня 2023 08:11

Небезпечну каву завезли до Одеських магазинів, від вживання якої люди можуть впасти в комусь. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Йдеться про органічну зелену каву, яка експортувалася з Німеччини (відправник: Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co, одержувач: ТОВ "Кофітон").

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ній виявили хлорпірифос, який може спричинити гострі порушення роботи нервової системи, головний біль, порушення свідомості аж до розвитку глибокої коми. Кго застосовують як контактний інсектицид широкого спектра дії.

При виявленні вказаного товару в обігу потрібно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: місто Одеса, вулиця Сьома Пересипська, 6, телефон: (048) 716-13-01.

Оновлено:

У Кофітон прокоментували інформацію Держпродспоживслужби. Там уточнили, що ввозять на митну територію України лише товар, який пройшов відповідну сертифікацію та дозволений для споживання в Україні.

"Слід зазначити, що хлорпірифос в органічній зеленій каві (походження з Гондурасу) поки що виявлено лише в обмеженій партії в Європі і поки не відомі всі обставини цієї події.

У той же час, як тільки стало відомо про зазначені обставини, розуміючи всю відповідальність, Суспільство невідкладно вжило всіх заходів щодо вилучення з обігу та недопущення реалізації цієї партії імпортованої кави.

Крім того, Товариство звернулося до ДП УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ щодо проведення випробувань імпортованого товару на вміст хлорпірифосу. Нині повторний аналіз продовжується.

У разі виявлення вмісту небезпечних речовин у зазначеній продукції Товариством вживатимуться заходів щодо її утилізації та знищення у спосіб, визначений за погодженням з Державною службою України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів", – сказано у повідомленні товариства.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах