У Чорному морі з'явився новий вид риби: у чому небезпека

Можливо, в Одесі: у Чорному морі з'явився новий вид риби.

Можливо, в Одесі: у Чорному морі з'явився новий вид риби. Фото: sw.dei.gov.ua

Події
12 жовтня 2023 12:26

У Чорному морі біля берегів Одеси плаває новий вид риби під назвою "Темний окунь", який може бути небезпечним для місцевої фауни. Цей вид активно розмножується та поширюється. Про це повідомили у пресслужбі Держекоінспекції Південно-Західного регіону.

Днями в інтернеті поширили інформацію про нетипове для Чорного моря улов темного (корейського) окуня, в тому числі і на Одеському узбережжі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Темний окунь (sebastichthys schegelli, Hilgendorf, 1880) відноситься до великих хижих видів риб, харчується переважно дрібною рибою та ракоподібними, досягаючи маси тіла в чотири кілограми і довжиною понад 60 сантиметрів. Батьківщиною цього виду риб є далекосхідні моря.

Вперше цей інвазивний вигляд був зафіксований у Чорному морі біля берегів Криму у 2013 році. Враховуючи, що почастішали випадки влучення цього хижака в знаряддя лову рибалок багатьох причорноморських країн, він добре адаптувався до Чорного моря.

У зв'язку з тим, що темний окунь інтенсивно розмножується і поширюється, може загрожувати аборигенним видам риб.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах