Ексмера Одеси Олексія Костусєва оголосили у розшук

Ексмера Одеси Олексія Костусєва оголосили у розшук.

Ексмера Одеси Олексія Костусєва оголосили у розшук. Фото: glavred.info

Події
12 жовтня 2023 13:08

Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук ексмера Одеси Олексія Костусєва у справі, пов'язаній з аеропортом "Одеса". Відповідну інформацію оприлюднено на сайті НАБУ.

Так, колишнього градоначальника підозрюваного у причетності до заволодіння бізнесменами Борисом Кауфманом та Алексом Боруховичем (Олександр Грановський) комунальним аеропортом.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні Костусєва Олексія Олексійовича, 29.06.1954 року, за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених частиною п'ятою статті 191, частиною другою статті 366 КК України", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що НАБУ та САП викрили злочинну групу, яка заволоділа майном вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярда гривень.

У 2011 році два відомі одеські бізнесмени організували схему заволодіння майном аеропорту. Для цього зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою (ЗМР), з розподілом часток 75% та 25% відповідно, щоб отримати у власність та подальшу приватизацію майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 мільйонів гривень. Отримання згоди депутатів ЗМР на створення товариства забезпечив тодішній міський голова Олексій Костусєв, розповівши про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту. Крім того, чиновник здійснив службову фальсифікацію, яка надавала підконтрольному ТОВ право утворювати спільне з ГМР суспільство в обхід конкурсу.

Важливо, що майно аеропорту, отримане в спільне користування, не підлягало приватизації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах