Одеська область стане хабом із психологічної реабілітації українців: що це означає

Одеська область стане хабом із психологічної реабілітації українців: що це означає.

Одеська область стане хабом із психологічної реабілітації українців: що це означає. Фото: engin akyurt/Unsplash

Події
13 жовтня 2023 11:16

Одеська область є майбутнім хабом України з психологічної реабілітації. З огляду на велику кількість санаторно-курортних закладів потенціал саме нашого регіону у цій сфері значно більший. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Так, вже дає результати навчання лікарів у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" з ініціативи першої леді Олени Зеленської. Зокрема, і на Одещині.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прийнято рішення про створення на базі санаторіїв, що діють в Одесі, що входять до сфери управління МОЗ, двох потужних центрів:

- центр відновлення ментального здоров'я на базі філії Центру психічного здоров'я та реабілітації "Лісова галявина" МОЗ України;

- Центру психологічної реабілітації дітей, які постраждали внаслідок війни шляхом розширення бази ДЗ "Український медичний Центр реабілітації матері та дитини МОЗ України" на один із санаторіїв.

В ОВА заявили, що разом із міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком та керівниками медичних закладів обговорили ситуацію з облаштуванням безбар'єрних реабілітаційних відділень.

12 пошкоджених об'єктів медичних закладів на Одещині частково відновили після обстрілів. Продовжується робота з реновації у рамках відповідних державних програм.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах