Одружувалися з жінками з інвалідністю: на Одещині викрили канал переправлення ухилянтів за кордон

Одружилися з жінками з інвалідністю: на Одещині викрили канал переправки ухилянтів за кордон.

Одружилися з жінками з інвалідністю: на Одещині викрили канал переправки ухилянтів за кордон. Фото: od.npu.gov.ua

Події
13 жовтня 2023 19:09

На Одещині правоохоронці заблокували черговий канал переправлення ухилянтів за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

За даними поліції, 36-річний мешканець Березівського району підшукував чоловіків, які хочуть уникнути мобілізації, виїхавши за кордон, але на даний момент не мають такого права, і пропонував їм укласти фіктивний шлюб із жінками з інвалідністю.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За 24 тисячі доларів США "шлюбний агент" пообіцяв двом ухилянтам підшукати відповідних наречених, а після "розпису" оформити документи щодо догляду за хворими дружинами для безперешкодного виїзду за межі України.

Фігуранта затримали відразу після "розпису" першої пари та отримання ним коштів за послуги. Порушнику оголосили про підозру за частиною третьою статті 332 ("Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена за попередньою домовленістю осіб із корисливих мотивів") Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 187 880 гривень. Наразі триває слідство. Правоохоронці встановлюють повне коло осіб, причетних до цього злочину.

Нагадаємо, прикордонники Ізмаїльського загону затримали на Одещині двох чоловіків призовного віку, які намагалися потрапити до Молдови в обхід пункту пропуску "Табаки".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах