До портів Великої Одеси прибули ще три судна під завантаження

До портів Великої Одеси прибули ще три судна під завантаження.

До портів Великої Одеси прибули ще три судна під завантаження. Фото илюстративне: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
16 жовтня 2023 12:39

До портів Великої Одеси тимчасовим коридором у суботу та неділю, 14 та 15 жовтня, пройшли шість судів, у тому числі перший після початку повномасштабного російського військового вторгнення балкер типорозміру кейпсайз увійшов до порту "Південний". Про це повідомив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Так, 14 жовтня морським коридором прибули три балкери – Kmax Emperor, Gloria G та Jolanda (усі під прапором Ліберії), 15 жовтня прибули балкери Manassa Queen (прапор – Панама), Kyalami (прапор – Ліберія) та танкер-продуктовоз Mavka (прапор – Панама).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом тимчасовим морським коридором за 30 днів у порти Великої Одеси станом на 15 жовтня загалом пройшли 31 судно загальним дедвейтом 1,376 млн тонн, з яких 16 вийшли завантаженими та успішно подолали зворотний шлях. 17 судів із них уже вийшли з вантажами і йдуть чи вже прибули за призначенням.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що росіяни цілеспрямовано знищують інфраструктуру, залучену до агроекспорту:

"17 масованих атак з моменту виходу Росії із "зернової угоди", зниження на 40% експортного потенціалу портів, майже 300 тисяч тонн знищеного зерна – це спроба Росії поглибити продовольчу кризу в тих країнах, які залежать від українських продуктів", – сказав він.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах