Комунальники розповіли, чи підвищуватимуть тарифи на опалення в Одесі і чи чекатимуть на блекаути

Комунальники розповіли, чи підвищуватимуть тарифи на опалення в Одесі і чи чекатимуть на блекаути.

Комунальники розповіли, чи підвищуватимуть тарифи на опалення в Одесі і чи чекатимуть на блекаути. Фото: pinterest.com

Події
16 жовтня 2023 15:20

До опалювального сезону Одеська область готова на 100%, тарифи не підвищуватимуть. Про це стало відомо на спільному брифінгу генерального директора ДПЕК "Одеські електромережі" Дмитра Григор'єва та голови обласного департаменту життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА Антона Шалігайло.

"У нас є рівень готовності об'єктів ЖКГ та соціальної сфери, що становить 100%. До експлуатації готово 1315 котелень, підготовлено понад 1,9 тис. кілометрів теплових мереж, 148 об'єктів водопостачання та водовідведення, 8,8 тис. багатоквартирних житлових будинків, 489 дитячих садків, 623 навчальні заклади та 399 закладів охорони здоров'я. Ця робота була виконана цього року. І ми плануємо цю роботу продовжити і далі", – заявив Шалігайло.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За рік удесятеро зросла кількість забезпечення генераторами об'єктів критичної інфраструктури, таких як насосні станції та котельні. У містах зараз 97% котелень мають альтернативу в електропостачанні, йде робота над джерелами живлення ще двом. У сільській місцевості рівень оснащеності котелень альтернативним харчуванням становить 82%.

Що зі світлом

У ДПЕК заявляють, що практично всі енергетичні об'єкти, пошкоджені внаслідок російських ракетних атак, уже відновлено.

За словами Григор'єва, вони провели аудит обладнання, створили резервні запаси, відремонтували 687 розподільчих, 60 високовольтних мереж, понад тисячу кабельних ліній та впевнені, що всі об'єкти працюватимуть безперервно. Однак, одеситів просять не користуватися всіма енергоємними пристроями одночасно. Також він порадив встановити лічильники, які враховують споживання електрики за денним та нічним режимами для економії.

Цього року зросла кількість операторів колцентру підприємства, і якщо минулого року на дзвінки абонентів відповідало 150 осіб, то зараз їх уже 277. До 65 операторів на лінію виводитимуть одночасно, щоб люди завжди змогли зателефонувати.

"Ми розуміємо всі виклики, які можуть бути цієї зими. Ми провели аудит обладнання, ми створили резервні запаси майже на 15 млн грн 11 млн грн - це матеріали та обладнання необхідні для аварійно поновлюваних робіт і чотири мільйони це паливно-мастильні матеріали. Для того щоб наша техніка доїхала до місця пошкодження, і ми дуже швидко ремонтували", – каже Дмитро Григор'єв.

Однак при всій підготовці одеситам слід бути готовими до чергових блекаутів.



Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах