На Одещині підприємець-перевізник допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам

На Одещині підприємець-перевізник допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам.

На Одещині підприємець-перевізник допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам. Фото: od.npu.gov.ua

Події
20 жовтня 2023 15:08

На Одещині затримали підприємця-перевізника, який допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Підприємець, який займається міжнародними пасажирськими перевезеннями, маючи особистий доступ до інформаційної бази, за певну винагороду вносив до неї дані чоловіків. Надалі як резервні водії міжнародних рейсів ці чоловіки безперешкодно виїжджали за межі країни. Так він допомагав чоловікам призовного віку виїхати до країн Румунії та Молдови через різні пункти пропуску.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Підприємець фіктивно влаштовував їх водіями та вносив відповідні дані до інформаційної бази. Як резервні водії міжнародних рейсів чоловіки безперешкодно виїжджали за межі країни. Під час слідства правоохоронці встановили, що протягом червня 2022 – травня 2023 року за такою схемою незаконно виїхали 18 чоловіків віком від 23 до 57 років.

19 жовтня в Ізмаїлі оп затримали організатора схеми у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Також провели обшуки за місцями проживання підприємця та осіб, які можуть бути причетними до угоди, в офісних приміщеннях підприємства.

Підприємцю-перевізнику повідомили про підозру за частиною першою та другою статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та частину першу та третю статті 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, що обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних) мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право на доступ до неї) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

За незаконне підробіток підозрюваного може чекати до дев'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

  • На Одещині підприємець-перевізник допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам фото
  • На Одещині підприємець-перевізник допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам фото 1
  • На Одещині підприємець-перевізник допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам фото 2
  • На Одещині підприємець-перевізник допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам фото 3

На Одещині підприємець-перевізник допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам фото

Усі фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах