На Одещині мобілізований чоловік самовільно залишив службу та сів у в'язницю

На Одещині мобілізований чоловік самовільно залишив службу і сів у в'язницю.

На Одещині мобілізований чоловік самовільно залишив службу і сів у в'язницю. Фото: unian.ua

Події
21 жовтня 2023 09:07

На Одещині мобілізований чоловік потрапив до в'язниці за самовільне залишення військової служби. Про це повідомили у пресслужбі Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Солдату дали п'ять років та один місяць позбавлення волі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За підтримку публічного звинувачення прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Південний міський суд Одеської області визнав військовослужбовця, покликаного за мобілізацією, винним у самовільному виході з військової частини (частина п'ята статті 407 Кримінального Кодексу України). Вироком суду із сукупності кримінальних правопорушень йому призначили покарання.

У суді довели, що 10 жовтня 2022 року солдат із метою тимчасово ухилитися від виконання обов'язків військової служби вдруге самовільно залишив місцезнаходження військової частини та був відсутній до 26 січня 2023 року. У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю і щиро розкаявся. Вирок суду ще не набрав законної сили.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах