У центрі Одеси 18-річний публічно поглумився над прапором України

У центрі Одеси 18-річний публічно поглумився над прапором України.

У центрі Одеси 18-річний публічно поглумився над прапором України. Фото: od.npu.gov.ua

Події
21 жовтня 2023 10:48

Одеські поліцейські викрили мешканця Дніпропетровської області у публічній нарузі над Державним Прапором України. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, 18-річному правопорушнику слідчі вже повідомили про підозру щодо першої статті 338 Кримінального кодексу України. му загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Подія сталася кілька днів тому у центрі Одеси. Молода людина протягом дня гуляла містом, супроводжуючи дозвілля вживанням алкоголю, а пізно ввечері, під дією горілки, схопила Державний Прапор України, який був встановлений на фасаді будинку, почав його смикати і тягнути, доки не розірвав.

Перехожі повідомили про протиправні дії невідомого поліцейським, які оперативно викрили зловмисника неподалік місця події та вилучили з фасаду будинку речовий доказ. Молода людина каялася і виправдовувала свій вчинок алкогольним сп'янінням. Втім, дії правопорушника слідчі кваліфікували за першою статтею 338 Кримінального кодексу України.

Фігуранту повідомили про підозру у публічній нарузі над Державним Прапором України. Відповідно до чинного законодавства підозрюваному загрожує штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17 000 до 68 0000 гривень або арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідчі дії продовжуються.

У центрі Одеси 18-річний публічно поглумився над прапором України.У центрі Одеси 18-річний публічно поглумився над прапором України. Фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах