В Одесі є 14 небезпечних дитячих майданчиків

В Одесі є 14 небезпечних дитячих майданчиків.

В Одесі є 14 небезпечних дитячих майданчиків. Фото: od.gp.gov.ua

Події
21 жовтня 2023 16:13

В Одесі суд зобов'язав міськраду розробити та затвердити плани технічної інвентаризації та паспортизації 14 дитячих майданчиків, які можуть становити небезпеку для дітей. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Ювенальні прокурори Одеської обласної прокуратури оскаржили у порядку рішення суду апеляційної інстанції, який надалі, з урахуванням доводів Верховного Суду, переглянув свою попередню позицію та залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, рішенням Одеського окружного адміністративного суду задовольнили позовні вимоги прокуратури та визнали бездіяльність суб'єкта владних повноважень щодо незатвердження планів технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків у Приморському районі Одеси, та зобов'язали Одеську міську раду розробити та затвердити плани технічних.

Прокурорами в суді доведено, що така бездіяльність міської ради призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров'ю дітей, що відповідно порушує певні чинним законодавством інтереси держави у сфері охорони дитинства.

Крім того, під час розгляду в апеляційній інстанції скарги прокурора в іншій справі за аналогічним позовом про облаштування дитячих майданчиків у Хаджибеївському районі Одеси міськрадою добровільно виконано вимоги прокурора та затверджено план проведення технічної інвентаризації та паспортизації об'єктів благоустрою (дитячих та спортивних майданчиків) всього міста.

  • В Одесі є 14 небезпечних дитячих майданчиків фото
  • В Одесі є 14 небезпечних дитячих майданчиків фото 1
  • В Одесі є 14 небезпечних дитячих майданчиків фото 2

В Одесі є 14 небезпечних дитячих майданчиків фото

Усі фото: od.gp.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах