Сім'я в Одесі готує антидронові рушниці та "окопні РЕБ"

Сім'я в Одесі готує антидронові рушниці та "окопні РЕБ".

Сім'я в Одесі готує антидронові рушниці та "окопні РЕБ". Фото: mediacenter.org.ua

Події
26 жовтня 2023 09:14

Сім'я інженера в Одесі виготовляє антидронову зброю для потреб сил оборони України. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів інженер-конструктор Альберт Вірнін.

“Всі дрони зараз поділяються на два типи. Керовані, за ними стоїть оператор. Це бойові fpv-безпілотники та розвідники. Інші - некеровані дрони: це шахеди, яким заздалегідь задається мета і вони відлітають на неї. Керовані дрони можна назвати "розумними": про них можна сказати, що це маленький комп'ютер, який зараз скине на вашу голову гранату чи іншу вибухівку. Вони підступні, їх можна побачити лише коли вони близькі – за 250-300 метрів, тому вони дуже небезпечні. Тому завдання сучасних антидронових технологій – це можливість зупинити та знищити саме такі керовані БПЛА”, – зазначив інженер.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб українським захисникам було чим боротися з ворожими безпілотниками Альберт Вірнін спроектував і робить антидронові рушниці та пристрої купольного типу, інакше живокопи чи окопи – вони створюють навколо себе купол, що припиняє роботу ворожої дрони.

Наразі в українському війську працюють так звані андидронові розрахунки: один боєць аналізує інформацію та обчислює ворожий БПЛА, а інший потім збиває дрон. Інженер вважає, що краще, коли є третій боєць із ще однією антидроновою рушницею, тоді результати набагато кращі.

Альберт Вірнін зробив уже кілька одиниць антидронової зброї та пристроїв купольного типу. Все це він робить в Одесі разом із своєю родиною, коли українські захисники замовляють такі пристрої через волонтерів. Собівартість однієї переносної антидронової рушниці становить до двох тисяч доларів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах