У РФ заявили, що в Одесі знищили сліди біолабораторії: чому це фейк

У РФ заявили, що в Одесі знищили сліди біолабораторії: чому це фейк?

У РФ заявили, що в Одесі знищили сліди біолабораторії: чому це фейк? Фото: t.me/odeskaODA

Події
26 жовтня 2023 10:09

Російські пропагандисти вигадали новий фейк про знищення слідів "військово-біологічних лабораторій США" в Одесі.

Так, користувачі з посиланням на слова анонімного одесита поширюють інформацію, нібито могильник в Одесі використовували для утилізації небезпечних відходів, пов'язаних із діяльністю військово-біологічних лабораторій США.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Автори повідомлення вказують, що це виявили під час знешкодження 147 тонн небезпечних відходів, які накопичилися через те, що 1979 року поряд з Одесою затонуло судно з дустом на борту. У повідомленні йдеться, що цей могильний використовувався протягом кількох останніх років. І що наразі місцева влада вирішила знищити сліди своєї діяльності.

Нагадаємо, що 20 жовтня поряд з Одесою справді знешкодили 147 тонн небезпечних відходів, які знаходилися в нашому регіоні з минулого століття, коли 1979 року поряд з Одесою затонуло судно з дустом на борту.

За словами губернатора Одеської ОВ Олега Кіпера, з початку минулого тижня фахівці розбирають звалище, додатково вакуумують відходи. До кінця наступного тижня роботи мають бути завершені. Потім спеціалізоване підприємство знищить дуст шляхом спалювання.

Коли ліквідатори розкрили могильник, виявили, що мішки з небезпечною речовиною вже були на межі розгерметизації. Тож їх взялися знешкоджувати вчасно.

Немає жодних доказів, окрім слів анонімного "місцевого мешканця Одеси", що сховище з хімікатами використовували останніми роками. А про знешкодження відходів влада попереджала городян заздалегідь.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах