В Одесі збудують паркінг на території, де раніше був цвинтар

В Одесі збудують паркінг на території, де раніше був цвинтар.

В Одесі збудують паркінг на території, де раніше був цвинтар. Фото: facebook.com/mandrychenkozh

Події
27 жовтня 2023 13:18

В Одесі планують збудувати новий паркінг на вулиці Краснова. Відповідну пропозицію підтримали депутати міськради. Про це повідомили у Центрі публічних розслідувань.

Йдеться про ділянку площею гектар на Краснова, 4б. А належатиме ТОВ "Екател Авто", яке займається будівництвом та обслуговуванням паркінгів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше на місці був єврейський цвинтар. Проте представник ТОВ "Екател авто" Сергій Богатирьов зазначив, що Інститут археології НАН України дійшов висновку, що там немає поховань. Ось тому забудова землі не є порушенням.

Зазначимо, що семельна ділянка викликала резонанс на сесії міської ради 23 липня. Тоді проти відведення землі виступила фракція "Слуга народу". Депутат Олена Коробкова повідомила, що є звернення до Одеської ОВА, в якому зазначено, що ця ділянка знаходиться в зоні охорони пам'ятника археології місцевого значення. Фракція попросила зняти це питання з формулюванням "для більш ретельного опрацювання". Але тоді для ухвалення рішення не вистачило голосів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах