На Одещині хочуть створити "зелений коридор" на кордоні з Молдовою та Румунією

На Одещині хочуть створити "зелений коридор" на кордоні з Молдовою та Румунією.

На Одещині хочуть створити "зелений коридор" на кордоні з Молдовою та Румунією. Фото ілюстративне: facebook.com/odesa.service.for.restoration

Події
28 жовтня 2023 14:37

В Україні хочуть створити "зелений коридор" на кордоні з Молдовою та Румунією, щоб прискорити експорт зерна через Одеську область. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Так, йдеться про коридор між автомобільними пунктами пропуску в Рені Одеської області, Джурджулештах (Молдова) та румунському Галаці. Наразі ведуть переговори про це з Кишиневом та Бухарестом.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Пропозиція ввести "зелений коридор" включає низку заходів для всіх трьох країн. Насамперед йдеться про спільний контроль між Україною та Молдовою та скоординований контроль між Молдовою та Румунією. Завдяки цьому рішенню ми зможемо зменшити кількість зупинок для вантажівок і відповідно прискорити контроль. Глобально це рішення дозволить вирішити питання комплексного розвитку інфраструктури на українсько-молдовсько-румунському кордоні", – зазначив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

Ці пункти пропуску розташовані один біля одного, через них товари надходять у дунайські порти, зокрема румунський Галац.

Для створення "зеленого коридору", крім запровадження спільного контролю, потрібна ще низка рішень, зокрема розвиток пункту пропуску "Рені". У такому разі представники контролюючих органів Молдови зможуть проводити усі необхідні процедури на виїзді з України.

План запуску "зеленого коридору" передбачає реконструкцію дороги Рені – Галац та розширення її з двох до чотирьох смуг, а також додаткове технічне оснащення пунктів пропуску.

Наразі пункт пропуску "Рені – Джурджулешти" за добу пропускає близько 50 вантажівок. Після "зеленого коридору" тут очікується збільшення пропускної спроможності щонайменше вп'ятеро.

На Одещині хочуть створити На Одещині хочуть створити

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах