Наскільки одеський транспорт пристосований для перевезення людей у колісному кріслі: результати перевірки

Наскільки одеський транспорт пристосований для перевезення людей у колісному кріслі: результати перевірки.

Наскільки одеський транспорт пристосований для перевезення людей у колісному кріслі: результати перевірки. Фото: facebook.com/fractionsluganaroduomr

Події
01 листопада 2023 21:26

В Одесі перевірили маршрутні таксі на можливість доступу та перевезення людей з інвалідністю. Про це повідомили на Facebook-сторінці фракції "Слуга народу".

Ретельну перевірку маршрутних таксі ініціював депутат Олексій Асауленко. Також в інспекції взяв участь представник урядової Уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Одеської ОВА Олег Соколов.

У ході іспекції вдалося перевірити майже всіх основних приватних перевізників. У відповіді на запит Асауленка до департаменту транспорту зазначили, що на кожному маршруті є зручний транспорт, який курсує згідно з графіком, проте результати перевірки показали, що така інформація не відповідає дійсності.

Комісія дійшла висновку, що в Одесі майже немає зручного транспорту для перевезення людей з інвалідністю.

"Картина пристосованості тротуарів та зупинок для посадки або висадки людей у кріслі колісному з автобусу наразі дуже невтішна, вкрай жахливий матеріально-технічний стан самих автобусів . Це ще один привід замислитися про доступність у нашому місті", – зазначив Олег Соколов.

На даний момент автобусів для перевезення людей у кріслах у нашому місті недостатньо. Також практично відсутні посадкові платформи.

Надалі цю проблему планують обговорити з перевізниками в міському департаменті транспорту, профільними обласними департаментами та начальником Одеської ОВА Олегом Кіпером. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах