В Одесі підрядник привласнив бюджетні гроші під час ремонту бомбосховища

В Одесі підрядник привласнив бюджетні гроші під час ремонту бомбосховища.

В Одесі підрядник привласнив бюджетні гроші під час ремонту бомбосховища. Фото: od.npu.gov.ua

Події
02 листопада 2023 14:38

В Одесі викрили недобродільного підрядника, який привласнив понад 160 тисяч бюджетних грошей під час ремонту бомбосховища. Йдеться про укриття у видавництві "Чорномор'я". Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції на Одещині.

Так, внаслідок недбалості інженера одного приватного підприємства директор іншого заволодів бюджетними коштами. Обом фігурантам поліцейські повідомили про підозру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інженер приватного підприємства, що здійснює діяльність у сфері архітектурно-проектних робіт з обслуговування будівництва та капітального ремонту споруд, інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування у цих сферах, за договором, укладеним з Управлінням обласної ради з майнових відносин, повинен був проводити технічний нагляд за капітальним ремонтом захисної споруди цивільного захисту видавництва "Чорномор'я". Однак він неналежно виконав свої службові обов'язки через недобросовісне ставлення до них. Отримавши документацію, в якій підрядник вказав види та вартість робіт, що фактично не проводяться, і витрати на матеріали, які фактично ним не використовувалися, завищені на суму понад 160 000 гривень, фігурант підписав їх, не перевіривши.

Це призвело до необґрунтованого перерахування фірмі-підряднику та вибуття з власності держави зазначеної частини коштів за будівельні роботи, що фактично не виконувались, і будівельні матеріали, вироби та конструкції, які фактично не використовувалися і не встановлювалися.

Слідчі повідомили інженеру технічного нагляду підприємства, який мав стежити за ремонтом, про підозру у службовій недбалості. Цей злочин карається штрафом від 34 до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Директору ж фірми-підрядника повідомили про підозру у видачі свідомо неправдивих офіційних документів, внесення до них свідомо неправдивих відомостей та у заволодінні чужим майном. Йому загрожує вісім років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство продовжується.

  • В Одесі підрядник привласнив бюджетні гроші під час ремонту бомбосховища фото
  • В Одесі підрядник привласнив бюджетні гроші під час ремонту бомбосховища фото 1
  • В Одесі підрядник привласнив бюджетні гроші під час ремонту бомбосховища фото 2

В Одесі підрядник привласнив бюджетні гроші під час ремонту бомбосховища фото

Усі фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах