На Одещині ще один живодер повісив собаку

На Одещині ще один живодер повісив собаку.

На Одещині ще один живодер повісив собаку. Фото: sobakovod.club

Події
02 листопада 2023 17:34

В Ізмаїльському районі на Одещині поліцейські розслідують факт жорстокого поводження з собакою, що призвело до її загибелі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Подія сталася в одному із сіл Саф'янівської територіальної громади. За цим фактом слідчі порушили кримінальне провадження. Про жорстоке поводження з тваринами правоохоронців повідомив староста села. Йому місцевий житель повідомив, що на власному паркані виявив повішеного безпритульного собаку, якого він підгодовував.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Співробітники територіального підрозділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною першою статті 299 Кримінального кодексу України, що кваліфікує жорстоке поводження з тваринами.

У рамках розпочатого слідчими кримінального провадження встановлюються всі обставини події та особа, причетна до цього правопорушення. Санкція статті тягне за собою покарання у вигляді обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років.

Слідство продовжується.

Що загрожує шкуродеру

За знущання з тварин, у тому числі безпритульних, що спричинило їх муку, завдало їм фізичного болю, страждань, але не призвело до тілесних ушкоджень, каліцтв або загибелі, залишення тварин напризволяще, а також інші порушення правил утримання, транспортування та поводження з тваринами винних осіб може бути накладено стягнення у вигляді штрафу від 3,4 тисячі до 8,5 тисячі гривень з конфіскацією тварини, якщо його перебування у власника становить загрозу його життю або здоров'ю, або адміністративний арешт строком до п'ятнадцяти діб (стаття 89 Кодексу України про адміністративних правопорушеннях).

А згідно зі статтею 289 Кримінального кодексу України, за жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних, у тому числі з безпритульними, порушення правил транспортування тварин, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, їх каліцтв або загибелі, нацьковування тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, а також пропаганда, публічні заклики до вчинення дій, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій, винних може бути покарано обмеженням волі на строк від одного до трьох років або позбавленням волі від двох до восьми років із конфіскацією тварини.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах