Витратив шість мільйонів гривень: депутат Одеської облради наживався на освітленні вулиць

Витратив шість мільйонів гривень: депутат Одеської облради наживався на освітленні вулиць.

Витратив шість мільйонів гривень: депутат Одеської облради наживався на освітленні вулиць. Фото: nabu.gov.ua

Події
04 листопада 2023 13:15

Депутата Одеської обласної ради підозрюють у розкраданні бюджетних коштів. Про це 3 листопада повідомили у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України.

Як встановило слідство, у 2020 році голова однієї з громад Одеської області уклав із підконтрольним підозрюваному низку угод щодо виконання робіт з облаштування вуличного освітлення в обхід тендерних процедур. Підрядник включив у договірну ціну світильники вуличного освітлення за цінами, умисно завищеними у понад більш ніж у шість разів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Надалі депутат Одеської обласної ради організовував підробку актів приймання виконаних будівельних робіт, включивши до них неправдиві відомості про понесені витрати. Таким чином, на рахунок підрядника надійшли бюджетні кошти у розмірі шести мільйонів гривень.

Директору підконтрольного депутату товариства та колишньому селищному голові однієї з територіальних громад Одеської області повідомили про підозру в організації зловживання службовим становищем та службового підроблення. Наразі триває досудове розслідування.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах