На Одещині зупинили фуру із незадекларованими товарами на 108 мільйонів гривень

На Одещині зупинили фуру із незадекларованими товарами на 108 мільйонів гривень.

На Одещині зупинили фуру із незадекларованими товарами на 108 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/UkraineCustoms

Події
04 листопада 2023 20:05

У пункті пропуску "Староказаче" митники припинили наймасштабнішу за останні роки спробу ввезення в Україну незадекларованих товарів. Про це повідомили у пресслужбі Державної митної служби України.

Так, водій фури, яка їхала з Італії, пред'явив до митного оформлення 16,5 тонн косметичних засобів для догляду за волоссям.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Загальна вартість цього товару склала 44,5 тисячі доларів США, проте під час огляду вантажівки митники виявили ще понад 500 найменувань незадекларованих товарів: косметологічне та стоматологічне обладнання, засоби для догляду за обличчям, косметичні препарати, харчові добавки та ароматизовані електронні сигарети. За попередніми підрахунками, вартість вантажу становила 108 мільйонів гривень.

На перевізника склали протокол про порушення митних правил за частиною першою статті 483 Митного кодексу України. Йому загрожує штраф у розмірі повної вартості товарів та конфіскація незадекларованого вантажу.

Наразі проводять перевірочні заходи, щоб з'ясувати, хто ще причетний до спроби незаконного переміщення зазначених товарів через кордон.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах