На Одещині літнє подружжя з'їло гриби з городу: чоловік загинув

На Одещині літнє подружжя з'їло гриби з городу: чоловік загинув.

На Одещині літнє подружжя з'їло гриби з городу: чоловік загинув. Фото: facebook.com/oolcmoz

Події
07 листопада 2023 10:16

На Одещині літнє подружжя отруїлося грибами, які зібрали зі свого городу. Чоловік загинув. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Так, 3 жовтня до Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб надійшло екстрене повідомлення з Одеської обласної лікарні про госпіталізацію до відділення інтенсивної терапії мешканця Березовського району з діагнозом – отруєння грибами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як виявилось, потерпілий, 70-річний житель Березовського району, на власному городі зібрав гриби, які він вважав їстівними. Разом із дружиною вони куштували тушковані гриби, а вже через 12 годин відчули себе погано: в обох була нудота, блювання, пронос. "Швидка" відвезла їх до Березівської центральної районної лікарні.

Незважаючи на проведені у лікарні заходи, потерпілому ставало гірше. Дружина, яка вживала незначну кількість грибів, почувала себе краще. Тому постраждалих наступного дня відправили до Одеської обласної клінічної лікарні. У вкрай тяжкому стані постраждалий надійшов у відділення інтенсивної терапії. Однак, незважаючи на інтенсивні реанімаційні заходи, стан потерпілого погіршувався, настала поразка нирок, печінки, нервової системи. На другу добу перебування в лікарні він помер. Як було встановлено пізніше, причиною отруєння могли стати гриби, залишки яких родичі виявили на городі – лепіоти.
Лепіоти - це рід грибів із сімейства печериць. Їх нерідко плутають із печерицями. Це дуже отруйні гриби, набагато отруйніші блідої поганки. Зустрічаються на відкритих лісових галявинах, узліссях, парках з липня до жовтня.

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися через 30 хвилин після вживання, так і протягом декількох днів. Найголовніше - не зволікайте і терміново телефонуйте "103". У жодному разі не займайтеся самолікуванням і не намагайтеся "перечекати" - це може бути смертельно небезпечно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах