У ВМС пояснили, чому РФ атакує Одеську область баллістикою

Російська ракета "Іскандер".

Російська ракета "Іскандер". Фото ілюстративне: росЗМІ

Події
08 листопада 2023 16:28

Стало відомо, чому останнім часом російські окупаційні сили почали атакувати Одеську область переважно балістичними ракетами. Причину розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу у середу, 8 листопада.

За його словами, тип зброї залежить від цілей та ситуації. Очевидно, що Росії важко завантажувати крилаті ракети "Калібр", коли вони перебувають у Севастополі, а кораблі в Новоросійську.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Там немає логістичної структури для завантаження крилатих ракет і в такій ситуації виявилися росіяни, що кораблі перешвартували, хоч там і недостатньо для них місця, а вирішувати проблему обслуговування, завантаження поки що не здатні. І, швидше за все, ця пауза може бути викликана спробами вирішувати ці проблеми з боку керівництва РФ", – припустив Плетенчук.

Також педагог Військово-морських сил також припустив, що, можливо, окупанти почали активніше застосовувати для атак на Одещину балістику, оскільки такі ракети збивати на півдні України складніше, ніж "Калібри".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах