В Одесі нарешті розроблять єдині правила вивісок та реклами через ЮНЕСКО

В Одесі нарешті розроблять єдині правила вивісок та реклами.

В Одесі нарешті розроблять єдині правила вивісок та реклами. Фото: omr.gov.ua

Події
09 листопада 2023 17:10

В Одесі нарешті розроблять єдині правила вивісок та рекламних конструкцій. Про це повідомляє пресслужба міськради.

8 листопада 2023 року відбулася двогодинна онлайн-консультація з керівництвом Управління реклами та охорони пам'яток міста-побратима Регенсбург щодо правил розміщення рекламних конструкцій та вивісок у місті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одним із складних і комплексних завдань, що стоять перед містом у зв'язку з включенням історичної частини до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є очищення фасадів будинків від рекламних конструкцій, що спотворюють архітектуру та суперечать встановленим правилам оформлення вивісок та рекламних конструкцій, для приведення зовнішнього вигляду будинків до автентичного спроектованого виду.

У рамках цієї роботи між Департаментом культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції та Управлінням реклами створюється спільна робоча група, яка розробить єдині для всіх правила оформлення вивісок та рекламних конструкцій відповідно до вимог Закону про охорону культурної спадщини, вимог ЮНЕСКО та найкращих міжнародних історичних практик. міст.

"Загалом, можна сказати, що закони та правила у нас досить схожі, різниця у дотриманні. У Регенсбурзі 99% власників нерухомості та бізнесів відповідально дотримуються правил і не псують архітектуру. Порушників легко перерахувати на пальцях однієї руки. Зазвичай після першого усного попередження невідповідності швидко усуваються самим підприємцем.У поодиноких випадках надсилається повторне письмове попередження.Але для злісних порушників передбачена система штрафів і сума може сягати 0,5 мільйона євро.У нас у середньому за рік доводиться демонтувати до трьох тисяч незаконно розміщених рекламних конструкцій, власники яких ігнорують законодавство, правила та розпорядження", – зазначив директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції Одеської міської ради Іван Ліптуга.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах