Мовне питання: який відсоток мешканців Одеської області використовує українську мову

Мовне питання: який відсоток мешканців Одещини використовує українську мову.

Мовне питання: який відсоток мешканців Одещини використовує українську мову. Фото: usionline.com

Події
10 листопада 2023 16:23

За два роки на Одещині стали частіше використовувати українську мову. Про це свідчать соціологічні дослідження, що їх провів фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.

Так, із 2021 року спостерігається позитивна тенденція переходу мешканців регіону українською мовою. 2023 року українську мову використовують удома 42%, тоді як два роки тому – 26%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також цікавим є те, що і україномовні, і російськомовні заявляють, що їхні мовні права порушуються. Але все ж таки більшість вважають за необхідне обов'язкове використання української мови у сфері обслуговування.



Нагадаємо, що ставлення мешканців Одещини погіршилося за останні два роки і майже половина городян не хочуть бачити росіян в Україні, оскільки читають їх винними у війні. Інтерв'юованим запропонували розповісти про своє ставлення до різних соціальних груп, зокрема: громадян росії, євреїв, ромів, жителів західних областей України та переселенців.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах