Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання

Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання.

Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання. Фото: gp.gov.ua

Події
11 листопада 2023 19:06

В Одесі викрили учасників організованої злочинної групи, які облаштували фіктивний реабілітаційний центр для викрадення на замовлення громадян та утримання їх у неволі. Про це повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювані розгорнули у приватному секторі одного з районів Одеси фіктивний реабілітаційний центр для лікування наркозалежних та алкозалежних громадян.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Організував злочинну діяльність мешканець Одеської області. Для забезпечення роботи центру він залучив своїх знайомих.

Через вебресурс під виглядом примусового лікування нарко- та алкозалежних осіб злочинці приймали замовлення на викрадення конкретних людей з розміщенням їх у "реабілітаційному центрі". Послуга викрадення людини коштувала від 30 до 40 тисяч гривень, а подальше утримання в центрі – 20 тисяч гривень на місяць.

  • Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання фото
  • Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання фото 1
  • Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання фото 2
  • Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання фото 3
  • Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання фото 4

Викрадали та утримували в неволі людей: в Одесі викрили злочинне угруповання фото

Фото: gp.gov.ua

Замовник послуги повинен був вказати анкетні дані людини та повідомити місце її перебування.

Після отримання грошей за "пацієнтом" одразу виїжджали чоловіки спортивної статури, які примусово доставляли її до "реабілітаційного центру". Порушники видавали себе за представників правоохоронних органів чи державних установ. Довідки про стан здоров'я пацієнта учасники угруповання не вимагали. Медичних працівників серед персоналу центру не було.

Викрадених людей протягом тривалого часу без їхньої згоди, правових підстав та належної медичної чи психологічної допомоги утримували у приміщеннях із решітками. У невільників відбирали мобільні телефони та всі особисті речі. Залишати приміщення та спілкуватися з близькими ці люди не могли.

Трьох злочинців затримали після отримання ними 40 тисяч гривень. Правоохоронці провели на території Одеси 17 обшуків та звільнили 20 осіб, яких незаконно утримували в неволі.

Під час обшуків у фігурантів вилучили підроблені посвідчення різних правоохоронних органів, травматичну та вогнепальну зброю, гранату, комп'ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи, шприци з невідомою речовиною та готівку.

У рамках досудового розслідування правоохоронці задокументували факт замовлення викрадення громадянина в Оболонському районі Києва.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію про систематичне введення постраждалим наркотичних засобів та умисне зараження їх вірусом імунодефіциту. Затриманим особам повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах