Cоте судно вийшло з портів: яка ситуація в Одесі та області вранці 14 листопада

Соте судно вийшло з портів: яка ситуація в Одесі та області вранці 14 листопада.

Соте судно вийшло з портів: яка ситуація в Одесі та області вранці 14 листопада. Фото: t.me/xydessa

Події
14 листопада 2023 07:57

Ніч з 13 на 14 листопада в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та без обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Посол США в Україні Бріджіт Брінк у мережі Х (колишній Twitter), що соте за рахунком судно вийшло з портів Одеської області Чорноморським гуманітарним коридором з моменту його відкриття у серпні 2023 року. Загалом експортний канал допоміг доставити 3,7 мільйона тонн продовольства та товарів у всьому світі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомили, що на 9 листопада з 8 серпня 2023 року 91 судно експортувало 3,3 млн тонн агро- та металопродукції, 116 суден зайшли під завантаження до портів Одеси, Чорноморська та Південного.

"Рух українським коридором не припинявся, незважаючи на систематичні атаки Росії на портову інфраструктуру", – йдеться у повідомленні.

Спікер оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила, що на бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях поки жодного ракетоносія немає, також згорнуто майже все корабельне угруповання ворога.

"По одному кораблю з тих, кого не шкода, залишено на бойовому чергуванні в таких штурмових погодних умовах, які зараз вирують у Чорному та Азовському морях. Вони викривають надводну обстановку, збирають дані, але загрози прямої не несуть", - сказала Гуменюк.

Але ворог здатний застосовувати ракетоносії і просто з бухт, незважаючи на критичне порушення заходів безпеки, тому рівень ракетної небезпеки Генштаб оцінює як високий, але не критично високий.

"Це і надводні і підводні. Вони готові до застосування. Хоча логістика щодо забезпечення їхньої бойової спроможності сконцентрована в севастопольських бухтах, і це їм дошкуляє, оскільки для них це не вже район безпеки. Проте ризикувати вони готові до того, щоб завантажуватися ракетами та бути готовими до завдання ударів", – підкреслила Гуменюк.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах