В Одеській та Миколаївській областях висадять понад 5,5 тисячі гектарів лісів

В Одеській та Миколаївській областях висадять понад 5,5 тисячі гектарів лісів.

В Одеській та Миколаївській областях висадять понад 5,5 тисячі гектарів лісів. Фото: Facebook-сторінка "Ліси України"

Події
16 листопада 2023 15:55

В Одеській та Миколаївській областях посадять понад 5,5 тисячі гектарів нових лісів. Про це повідомили у пресслужбі державного підприємства "Ліси України".

"Почали найбільшу в історії України висадку нових лісів на Півдні. Цієї осені в Одеській та Миколаївській областях створимо понад 5,5 тисяч гектарів! Цифра неймовірна. Щороку в регіонах висаджували не більше 200–300 гектарів нового лісу. Державне підприємство "Ліси України" збільшили площу висадки у двадцять разів!" – повідомив генеральний директор держпідприємства Юрій Болоховець.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Держпідприємство планують закласти змішані ліси, витриваліші та стійкіші до змін клімату. Для висадки відібрали черешковий дуб, клени, сосни, ясені та чагарники. За інформацією гендиректора підприємства, на території Одеської та Миколаївської областей площа лісів не перевищує 140 тисяч гектарів. Вони мають переважно рекреаційне призначення, а рубки здійснюються виключно санітарні.

Болоховець зазначив, що однією із головних проблем є відсутність кваліфікованих кадрів. У Південному лісовому офісі зараз понад 400 вільних вакансій, зокрема майстер лісу, лісничий, помічник.

Проведена у галузі реформа дозволила державному підприємству "Ліси України" оптимізувати роботу та отримувати прибуток, що дозволило знайти інвестиції для розвитку південного регіону.

"Місцеві лісівники нарешті отримали зарплати, техніку, паливо, посадковий матеріал. Почалася робота з громадами – лише за останні два місяці під висадку передано 1,7 тисячі гектарів. Нарешті є гроші, техніка, земля", – зазначив гендиректор.

Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" є одним із найбільших лісокористувачів Європи та найбільшим лісокористувачем України, що входить до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України. В управлінні підприємства знаходяться 6,6 мільйонів гектарів земель державного лісового фонду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах