Одеса у рейтингу із найзабрудненішим повітрям в Україні через обстріли

Одеса у рейтингу із найзабрудненішим повітрям в Україні: яке місце посіла.

Одеса у рейтингу із найзабрудненішим повітрям в Україні: яке місце посіла. Фото: pexels.com

Події
16 листопада 2023 12:39

Одеса посідає третє місце у рейтингу із найзабрудненішим повітрям в Україні. Про це повідомив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час візиту до Одеської області, передає Оdesa.novyny.live.

Екологи центру Бориса Срезневського найбільше пов'язують із наслідками повномасштабної війни та викидами небезпечних речовин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Це не дивно, адже і кількість "прильотів", і кількість нафтопродуктів, що згоріли, які сьогодні є, на жаль, в Одеській області, можуть бути джерелом таких показників", – сказав міністр.

Перше місце зайняло місто Дніпро, друге Кам'янське. Миколаїв та Київ посіли четверте та п'яте місця відповідно.

Нагадаємо, що в Одеській області збудують сім модулів для переробки відходів. Щорічно у нашому регіоні утворюється близько мільйона тонн побутових відходів, які заважають місцевим мешканцям та негативно впливають на загальний стан екології.

Наразі визначили сім місць для розміщення підприємств. Так, сміттєпереробні заводи планують збудувати в Авангарді, Південному, Знам'янці, Арцизі, Подільську, Саф'янах та Молозі. Загальна потужність семи модулів складатиме 1,1 мільйона тонн на рік. Нові модулі для переробки відходів згодом дозволять на Одещині відмовитися від звичного складування сміття на звалищах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах