В Одесі колишній держреєстратор заволодів нерухомістю на п'ять мільйонів

В Одесі колишній держреєстратор заволодів нерухомістю на п'ять мільйонів - фото

В Одесі колишній держреєстратор заволодів нерухомістю на п'ять мільйонів - фото

Події
16 листопада 2023 10:55

В Одесі колишній держреєстратор опанував нерухомість громади вартістю майже п'ять мільйонів гривень. Йому повідомили про підозру. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Зловмисник відчужував мансарду триповерхового будинку, що належить міській раді в Приморському районі, незаконно змінивши інформацію, що обробляється в автоматизованих системах. За вчинене йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За версією поліції, фігурант, працюючи державним реєстратором прав на нерухоме майно в одному з комунальних підприємств, отримав від власника нежитлового приміщення площею 30,5 квадратних метрів, розташованого на першому поверсі триповерхового будинку, пакет документів на перереєстрацію нерухомості, в якому зазначено, що площа приміщення майже 500 квадратних метрів та складається з двох об'єктів – нежитлових приміщень першого поверху загальною площею майже 35 квадратних метрів та мансарди, якою фактично є четвертим поверхом, загальною площею понад 460 квадратних метрів.

Не зупинивши розгляд заяви, діючи всупереч вимогам законодавства про процедуру державної реєстрації прав на нерухоме майно, зловмисник вніс несанкціоновані зміни до автоматизованої системи Державного реєстру прав на нерухоме майно, що збільшило загальну площу приміщення першого поверху з 30,5 квадратних метрів майже до 500 квадратних метрів..

  • В Одесі колишній держреєстратор заволодів нерухомістю на п'ять мільйонів фото
  • В Одесі колишній держреєстратор заволодів нерухомістю на п'ять мільйонів фото 1
  • В Одесі колишній держреєстратор заволодів нерухомістю на п'ять мільйонів фото 2
  • В Одесі колишній держреєстратор заволодів нерухомістю на п'ять мільйонів фото 3

В Одесі колишній держреєстратор заволодів нерухомістю на п'ять мільйонів фото

Своїми діями він завдав територіальній громаді міста Одеси в особі Одеської міської ради збитків у розмірі майже п'ять мільйонів гривень.

У ході санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у чоловіка гроші, мобільний телефон та інші речі, які становлять інтерес для слідства.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненою особою, яка має право доступу до неї, що завдало значної шкоди. Йому загрожує строк від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підозрюваного затримали у процесуальному порядку. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідство продовжується.

Зазначимо, що чоловік уже був судимий за скоєння аналогічного злочину.

Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах