В Одесі відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства

В Одесі відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства.

В Одесі відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства. Фото: od.npu.gov.ua

Події
17 листопада 2023 11:11

16 листопада в Одесі відкрили відділення центру захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі слідства та правосуддя дітей "Барнахус". Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині та Офіс Генпрокурора.

Барнахус – центр багатопрофільної міжвідомчої команди, до якої входять представники правоохоронних органів, кримінального судочинства, служб захисту дітей, а також медичні працівники та працівники сфери захисту психічного здоров'я. ефективний захист таким чином, щоб не відбувалося розтягнення взаємодії дітей із системою правосуддя, і ті могли без травм швидко повернутися до звичного життя", – пояснила начальниця відділу ювенальної Превенції ГУНП в Одеській області Вікторія Чалова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Центр складається із кількох спеціалізованих кімнат для медика, психолога, слідчого, прокурора та інших учасників опитування. Одне приміщення для опитування дітей. Воно обладнане відповідним інтер'єром та технічними засобами для запису всього, що обговорюватиметься.



У кімнаті опитування з дитиною працюватиме спеціалізований психолог, саме вона ставить питання дитині, яка цікавить слідчих, прокурорів, головуючого суддю. Їх він чутиме у мікрофон у вусі. Весь процес встановлення фактів щодо вчиненої проти дитини або в її присутності фіксуватиметься на відеокамери і транслюватиметься або в судове засідання, або в іншу кімнату, де буде міждисциплінарна команда, та використовуватиметься під час розслідування кримінального злочину.

Наразі аналогічні центри відкриті у Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій областях та Києві.

  • В Одесі відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства фото
  • В Одесі відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства фото 1
  • В Одесі відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства фото 2
  • В Одесі відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства фото 3

В Одесі відкрили центр для дітей, які постраждали від насильства фото



Усі фото та відео: od.npu.gov.ua та gp.gov.ua


Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах