В Одесі облили фарбою пам'ятник Пушкіну на Приморському бульварі

В Одесі облили фарбою пам'ятник Пушкіну на Приморському бульварі.

В Одесі облили фарбою пам'ятник Пушкіну на Приморському бульварі. Скриншот відео Вікторії Нестеренко

Події
18 листопада 2023 18:00

Одеський художник Ярослав Войцеховський облив фарбою пам'ятник Пушкіну на Приморському бульварі. Про це повідомила адвокат Вікторія Нестеренко. Вона ж опублікувала відео, на якому чоловік складає пояснювальну записку поліції.

"Я вирішив висловити свою думку щодо незаконності та максимальної нелогічності під час війни мати пам'ятник головному поету тих, хто нас знищує", – прокоментував свій вчинок художник.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Пізніше Вікторія Нестеренко повідомила, що поліцейські склали на художника два адміністративні протоколи за дрібне хуліганство та порушення.

Зазначимо, що сьогодні на Думській площі знову відбувся пікет проти витратних тендерів під час війни. Волонтер та голова благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова, яка була присутня на цьому мітингу, назвала дії Войцеховського вандалізмом.

"Той, хто це зробив, провокатор і просто перекреслив усе, що ми там три місяці робили... Це просто вандалізм. Переносити пам'ятники до музеїв – це питання містян, яке досі дискутується, але такий вандалізм – це просто дно. Навіщо ви це зробили??? І чому ніхто не зупинив? Тому що ті, хто виходять пити каву стоять спиною до пам'ятника. А ось купа поліції та спостерігачів від мерії ви де були???Вибачте, але такі історії не про мене і не про тих, хто вийшов захищати, а не руйнувати... Просто сором. Я думатиму тепер, чи виходити туди й надалі, бо завтра хтось вирішить принести шини або підпалити гармату, яка стоїть поряд", – написала Ножевнікова на своїй Facebook -сторінці.

Нагадаємо, пам'ятники Пушкіну та Воронцову в Одесі виключили з Державного реєстру нерухомих пам'яток культурної спадщини національного значення.

Також Vgorode повідомляв про те, що історико-топонімічна комісія рекомендує не зносити пам'ятники Пушкіну, Воронцову та Олександрівську колону. А ось пам'ятник Леву Толстому хочуть помістити в музей.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах