В Одесі затримали чоловіка, який скоїв розбійний напад на 17-річну дівчину

В Одесі затримали чоловіка, який скоїв розбійний напад на 17-річну дівчину.

В Одесі затримали чоловіка, який скоїв розбійний напад на 17-річну дівчину. Фото ілюстративне: capital.ua

Події
19 листопада 2023 16:55

В Одесі поліцейські затримали чоловіка, який скоїв розбійний напад на 17-річну місцеву мешканку. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Так, у пообідній час злочинець, одягнувши маску та рукавички, через незачинені двері проникнув у приватний будинок на вулиці Миколи Боровського, зайшов на кухню, взяв зі столу ніж і почав нишпорити у приміщенні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На шум із кімнати вийшла неповнолітня мешканка будинку – побачивши незнайомця та злякавшись, вона випустила з рук смартфон і попросила злочинця не чіпати його. Зловмисник із ножем у руках наблизився до дівчини і наказав їй повернутися до кімнати. Виконавши цю вказівку, дівчина швидко закрилася на замок, а потім зникла через вікно. Залишившись один, правопорушник підхопив із підлоги телефон вартістю 2 000 гривень та залишив місце злочину.

Потерпіла звернулася по допомогу до правоохоронців. Поліцейські встановили особу злочинця того ж дня. Виявилося, що він також мешкає в Хаджебейському районі, де орендує житло. Викрадений телефон він ховав у прибудові будинку, маску викинув, а рукавички та ніж, які носив при собі, видав правоохоронцям. За словами зловмисника, смартфон він планував продати, бо перебував у тяжкому матеріальному становищі.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, поєднаному з проникненням у житло, вчиненому в умовах воєнного стану (частина четверта статті 187 Кримінального кодексу України). За скоєне підозрюваному загрожує від восьми до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. За клопотанням слідчих суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах