Уночі була загроза атаки дронами, у морі є кораблі ворога: яка ситуація в Одесі вранці 22 листопада

Уночі була загроза атаки дронами, у морі є кораблі ворога: яка ситуація в Одесі вранці 22 листопада.

Уночі була загроза атаки дронами, у морі є кораблі ворога: яка ситуація в Одесі вранці 22 листопада. Фото: facebook.com/28mechanizedbrigade

Події
22 листопада 2023 09:01

Ніч із 21 на 22 листопада в Одесі та Одеській області пройшла під сигнали повітряної тривоги.

Військові попереджали, що в бік Одеської області рухаються ударні БпЛА.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У пресслужбі Повітряних Сил ЗС України повідомили, що з 20:00 21 листопада до 03:00 22 листопада окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, РФ) 14 ударними БПЛА типу Shahed і крилатою ракетою Х-22 – з літака Ту22М3.

Унаслідок бойової роботи силам та засобам Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сухопутних військ Збройних Сил України та Національної гвардії вдалося знищити всі 14 ворожих безпілотників Shahed-131/136.

У відбитті повітряного нападу брали участь підрозділи мобільних вогневих груп, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи в межах Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей.

Крилата ракета Х-22 не досягла своєї мети, оскільки впала на Запорізької області на відкритій місцевості. Від вибухової хвилі зазнали пошкоджень приватні будинки громадян. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

За даними Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 7:30 22 листопада в акваторії Чорного моря перебувають п'ять ворожих кораблів. Ракетоносії поки що залишаються в пунктах базування.

Нагадаємо, удень і ввечері 21 листопада РФ двічі атакувала Одеську область із тактичної авіації. Також над морем збили розвідувально-ударний дрон Mohajer-6.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах